De tekenen van ouderdom in de hals

Mensen worden allemaal ouder, dat is nu eenmaal iets dat erbij hoort. Maar vrijwel niemand vind dit ouder worden echt leuk. Meestal gaan mensen het vervelend vinden wanneer het uiterlijk tekenen van deze ouderdom gaat laten zien.

Denk bijvoorbeeld aan rimpels, iets waar veel mensen zich sterk aan ergeren. Ook is het aan de vele commercials die op televisie te zien zijn op te maken dat dit iets is waar (vooral vrouwen) zich behoorlijk aan lijken te storen. Rimpels kunnen natuurlijk overal naar voren komen, maar vaak zie je dit in het gezicht op in de hals het eerste. Vervelend natuurlijk, want dat is precies de plek waar de rimpels het meeste op zullen vallen. Zo is ook de neus een belangrijk onderdeel van het gezicht, met een neuscorrectie Antwerpen is ook daar iets aan te doen.

Met het gezicht en de hals kan men herkennen dat iemand toch al behoorlijk op leeftijd begint te komen. Veel vrouwen (en sommige mannen) kijken dan ook naar mogelijkheden om deze rimpels te verminderen. Zoals eerder gezegd zijn er natuurlijk diverse crèmes beschikbaar die mogelijk wat kunnen helpen. Maar ook in de cosmetische chirurgie zijn er opties om te overwegen. Zo is er bijvoorbeeld de facelift om de rimpels in het gezicht te verminder en het liften van de hals om de rimpels in de hals te verminderen.

Hoe werkt liften?

Als iemand echt interesse heeft in een lift, is het wel belangrijk om te realiseren dat dit wel ingrijpend is. Het blijft een operatie en iemand gaat daadwerkelijk onder het mes. Meestal zal er eerst een afspraak zijn met een plastisch chirurg, wat meestal plaatsvindt in een kliniek voor plastische of cosmetische chirurgie. Er zal worden gekeken naar het te liften gebied, bijvoorbeeld dus de nek of het gezicht. Op basis daarvan kan worden gekeken wat de mogelijkheden zijn. Bij een daadwerkelijk operatie in het geval van een facelift, wordt er meestal een snede gemaakt bij de oren en zal de huid worden strakgetrokken en weer worden vastgezet. Een vergelijkbare procedure zal worden uitgevoerd bij een halslift.