Een persoonlijk krachttraining schema om je doelen te bereiken

Je hoort steeds meer over krachttraining en steeds meer Nederlanders zijn in de sportschool met de gewichten in de weer. Echter gewoon een beetje gewichtheffen gaat je niet de resultaten brengen die je voor ogen hebt. Zorg voor een persoonlijk krachttraining schema om je doelen te bereiken. 

Persoonlijke krachttraining 

Een persoonlijk krachttraining schema kun je laten opstellen door een personal trainer of misschien een andere professional in de sportschool. Het voordeel hiervan is dat een trainingsschema helemaal op jouw persoon is afgestemd. Niet alleen je huidige conditie, je leeftijd en het feit of je man of vrouw bent wordt dan meegenomen, maar ook hoe vaak je wilt trainen en welke resultaten je wilt bereiken.  

Wil je een duidelijk wasbord en dus droogtrainen, of misschien wil je je spieren sterker maken? Dit zijn punten die meegenomen worden in een persoonlijk krachttraining schema. Daarnaast is het zo dat er na een paar weken gekeken wordt naar de resultaten en de oefeningen hierop worden aangepast. Je lichaam blijft uitgedaagd worden en op die manier wordt een training nooit saai en blijven je spieren zich ontwikkelen.  

Online informatie 

Hoewel er online veel informatie te vinden is over krachttraining en er ook verschillende schema’s te downloaden zijn, kun je dit niet vergelijken met een persoonlijk krachttraining schema. Je hebt hiermee misschien om te starten een begin, maar de kans bestaat dat je te zwaar of te licht traint. Het resultaat kan dan blessures zijn of juist dat je niet de gewenste doelen bereikt. Wil je dus serieus aan de slag met je krachttraining, neem dan een professional in de arm om een persoonlijk krachttraining schema te laten maken.